Definitive Guide Yangın Merdiveni Kapısı için
Yangın bapsı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın saksılayınca ortaya çıhun dumanın ve mürtefi ısının dışarı çıkmasını önlemek muhtevain bapnın sapa tendürüst kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın bapsı kilididir.Hakikaten yangınlardan korunmak dâhilin bel kemiği olan yangın merdivenleri çoğu yerde mecburi olarak tutulmaktadır.
Dolgular ile kapı fosluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler vasıtalığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedili durumlarda palas açılacak şekilde yangın kapısı emniyet kilidi ile emin hale getirilmektedir.
Yangın kapkaloriın (ivedi çıkış kapısının) asliye amacı olası bir müstacel durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emin bir şeklide yapılmasını esenlamaktır. Aynı zamanda binanın bir katındaki esrar, yangın, tül vs. kabil durumlarda bir anlamda izolasyon katkısızlayarak bu aksi koşulların özge katlara geçişini hapsetmek veya kabil olduğu denli geciktirmektir.
120 an dayanikli yangin kapılarını ürkü barlı evet da ürkü barsız şekilde sipariş verebilirsiniz.
Tamlanan bu zaman dilimleri bir bapnın yangına ne denli müddet dayanacağını rapor etmektedir. Lakin bu mevzuda tetik tutulmak gerekir. Çünkü 90 an yangına dayanıklı olması gereken bir bapnın 30 an birlikte dayanmadığı henüz önce meydana getirilen testlerde doğrulanmıştır.
Yangın Bapsı Menteşesi özellikle yangın vb. evgin gidişat anlarında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar ürkü halinde hariçya rast kaçarken bapyı arkalarından kapatmayı unutacakları bağırsakin bu menteşelerin esenlıklı çkırmızıışması ve bapyı sonuç kapatması gerekir.
Yangın Çıkış Kapısı yangın yönetmeliğine şayan olarak belirlenen yerlere ve nüshalara için yerleştirilmelidir. Bu bapnın üzerinde yahut yaklaşanında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her ahit özgür bırakılmalı ve engellenmemelidir.
Topluluk beyninde yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar nüshalı "Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik"i mütalaa etmek ciğerin tıklayın.
Yangın Kapısı Menteşesi özellikle yangın vb. acil boyut anlamış olurında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar ürkü halinde dışarıya sağlıklı birçokarken bapyı arkalarından kapatmayı unutacakları için bu menteşelerin sağlamlıklı çtuzakışması ve bapyı son kapatması gerekir.
Yangın bapları, yangının lehçe olarak muayene şeşna aldatmaınmasına yardımcı olur ve yangının öbür taksimmlere yayılmasını engelleyerek can kaybını ve maddi hasarı minimize eder.
Ancak genel anlamda kullanılan biçimi aşağı yangın kapısı doğru itilen ve kolay açılmasını sağlayıcı ürkü cenah şeklindedir. Mühlik durumlarda kullanılacağı kucakin az çok konulevsel şekilde fariza yapmalıdır.
Ancak bayağıdaki kriterlerin hepsine aynı anda iye olan bu tip binalarda hiçbir yangın çıkışı ve yangın merdiveni konstrüksiyonlması mecburi olarak kabul edilmektedir.
Yangın merdiven bapsı her açıdan kolaylıkla görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belirli fail levhalar ve sorunaretler kullanılır.